Udskiftning af eltavle

Skal du have udskiftet eltavle? 

Med JJ Montering i ryggen er du sikret en holdbar løsning. 

Vi dækker Nordsjælland samt Roskilde, Solrød, Greve og omegn.

Få et uforpligtende tilbud


  Det synes kunderne om os

  5/5

  Anders

  Fra 3byggetilbud

  Jeg fik en god service fra start til slut, og arbejdet er udført godt og professionelt.

  5/5

  Else

  Fra 3byggetilbud

  Rigtig god oplevelse. Meget serviceminded håndværker. Rimelig pris.

  5/5

  Mette

  Fra 3byggetilbud

  Rimelig pris, pænt arbejde, oveholdt vores aftale. Jeg vil helt klart bruge den samme elektriker igen.

  Udskiftning af eltavler

  Der kan være mange grunde til, at man vil have udskiftet eltavlen. Uanset hvad er det væsentligt, at montering bliver udført korrekt efter bogen. Tavlen forsyner din bolig med strøm og er derfor uundværlig uanset situationen. Heraf kan der være mange risici ved at bruge en el-tavle, som ikke fungerer korrekt.

  Med stor erfaring har vi de rette kompetencer til at montere eltavler for private, erhverv samt boligforeninger. Vi sørger naturligvis for at lovgivningen overholdes, og lægger desuden en stor indsats i at optimere strømforsyningen ved din nye eltavle.

  Vi er med dig fra start til slut

  Med service i højsædet er det vigtigt for os, at du får en god oplevelse gennem hele processen. Fra du kontakter os, er vores mål, at dine behov bliver opfyldt. Derfor tager vi altid en snak omkring dine behov inden projektet påbegyndes.

  Når du har indhentet dit skræddersyede tilbud, kontakter vi dig angående en tid og dato for montering. Når vi har detaljerne på plads, tager vi ud hos dig til den aftalte tid. Her afmonterer vi din gamle el-tavle og monterer derefter den nye, præcis som du ønsker.

  Hvornår bør el-tavlen udskiftes?

  Den elektriske tavle er hjertebanken i hjemmet. Den beskedne komponent er ansvarlig for at kanalisere og sende elektricitet til forskellige rum og enheder i hjemmet. Det elektriske sikkerhedscenter i hjemmet, er ansvarlig for at holde dig og din familie sikker mod stød og elektriske brande. Det er også en af de nemmeste dele af hjemmet at tage foregivet. 

  Så længe ens lys stadig er tændt, og apparater stadig virker, er der ingen grund til at tænke på udskiftning af el-tavlen. Men ligesom ethvert andet produkt holder el-tavler ikke evigt. Der vil komme et tidspunkt, hvor det skal opgraderes, ombygges eller helt udskiftes.

  Vi lægger ikke mærke til elektricitet, når den virker, men vi lægger mærke til, når lys blinker, eller apparater ikke fungerer så godt, som de burde. Ud over disse indikatorer er her fem tegn og situationer, der kan pege på, at din el-tavle har brug for fuldstændig udskiftning.

  Når servicepanelet begynder at blive slidt, bliver det mere og mere modtageligt for strømstød. Som følge heraf kan du opleve regelmæssige episoder med afbrudte kredsløb. En anden grund til, at afbryderne kan udløses, er fordi dit hjems elektriske behov rækker ud over panelets nuværende kapacitet.

  Hvis du pludselig opdager, at du nulstiller afbryderne flere gange om ugen, når du sjældent har haft brug for at nulstille dem før, så kunne dette være et godt tidspunkt at planlægge et elektrisk sikkerhedstjek i hjemmet og få panelet repareret eller udskiftet.

  Ideelt set bør nulstilling af en strømafbryder, der er udløst, løse problemet. Men hvis afbryderen ikke nulstilles længe nok til at genoptage dine aktiviteter, eller hvis nulstilling ikke lykkedes med at genoprette strømmen, så har du muligvis at gøre med en defekt el-tavle.

  Du bør få det efterset så hurtigt som muligt af en professionel elektriker, og der skal træffes passende afhjælpende foranstaltninger, før problemet eskalerer.

  Alting slides ned og ældes, inklusivt ledningerne inde i din el-tavle. Disse blottede ledninger brænder hurtigt ud, så du vil ikke bemærke det, medmindre du er omkring tavlen. Tegnene skal dog være tydelige, herunder en tydelig lugt, der kommer fra tavlen, og nogle forkullende eller brændemærker omkring afbryderne.

  Hvis du bemærker disse tegn på små elektriske brande i servicepanelet, kan du have behov for en elektrisk nødservice.

  Tilslutning af en støvsuger eller et apparat bør ikke få lysene til at flimre. Hvis det sker, betyder det at strømforbruget overstiger systemets kapacitet. Du bør kontakte en professionel for at udskifte el-tavlen, samt udføre en elektrisk inspektion for at sikre, at der ikke er nogen skjulte ledningsskader.

  Når HPFI-afbryderen slås fra eller til vil du høre et lille klik. Hvis du hører summen eller hvislen, uden manuelt at have slået afbryderen fra- eller til, er der sandsynligvis en defekt ledning eller løs forbindelse. Yderligere skade vil opstå, hvis du ikke får udskiftet ledningerne.

  De fleste kan blive enige om, at strømmen er helt afgørende i enhver moderne bolig. Uden strøm vil du ikke være i stand til at nyde godt af alle de praktiske apparater dit hus er fyldt op med, og derfor skal dit elektriske system selvfølgelig være i tiptop stand.

  Og i den forbindelse er din el-tavle helt afgørende. Din boligs el-tavle er en uundværlig komponent i det elektrisk system, der bruges til at fordele elektricitet fra elnettet til alle de forskellige elektriske kredsløb og apparater, der er i din bolig – det vil sige stikkontakter, belysning og andre elektriske enheder som eksempelvis ovn eller ventilation.

  Udover at fungere som distributør for strømmen fra elnettet er en af de vigtigste funktioner for din el-tavle også at beskytte dit elektriske system mod overbelastning og kortslutning. Det gøres ved hjælp af sikringer eller afbrydere i tavlen, der kan afbryde strømmen i tilfælde af en fejl, hvilket hjælper med at forhindre elektriske brande og andre farlige situationer. Og netop sikkerhed er en af de rigtig gode argumenter for udskiftning af el-tavle, hvis du har en gammel el-tavle i din bolig.

  Med en el-tavle får du også fleksibilitet i din strømforsyning, da el-tavlens afbrydere giver dig mulighed for at tænde og slukke for specifikke kredsløb i din bolig. Det giver dig eksempelvis mulighed for at styre fordelingen og derved forhindre overbelastning på bestemte områder, mens det også bare giver dig mulighed for at slukke for strømmen til dine lampeudtag, når du skal montere en ny lampe.

  Vi har allerede været inde på, hvornår det kan være tid til en udskiftning af el-tavle. Men hvad er egentlig fordelene for dig ved at få os til at klare monteringen af en ny el-tavle, og kan det betale sig, selvom du ikke oplever nogle af ovennævnte problemer med din el-tavle?

  Hvis du bor i en ældre bolig med en gammel el-tavle, kan en udskiftning af el-tavle ofte være en god idé, selvom du ikke nødvendigvis oplever nogle problemer med din el-tavle lige nu som eksempelvis strømafbrydelser, støj og så videre.

  For når du udskifter en gammel el-tavle med en ny og moderne en af slagsen, vil du nemlig få en række fordele i din bolig. Det gælder bl.a. for:

  Øget sikkerhed: Moderne el-tavler er designet med avancerede sikkerhedsfunktioner som eksempelvis jordfejlafbrydere og overspændingsbeskyttelse. De moderne funktioner hjælper med at reducere risikoen for elektriske fejl, kortslutninger og elektriske brande, så du kan sove mere sikkert og natten.

  Beskytter dine elektriske apparater: En moderne el-tavle vil i højere grad beskytte dine elektriske apparater som eksempelvis ovn og vaskemaskine mod overspændinger og strømproblemer, hvilket kan forlænge levetiden på alle de nødvendige apparater i din bolig.

  Øget kapacitet: Hvis du har en gammel el-tavle, kan den have en begrænset kapacitet, da danske boliger for bare 30 år siden brugte langt mindre strøm, end vi gør i dag. Derfor kan en udskiftning af el-tavle være en god investering, hvis du har en ældre en af slagsen, og hvis du gerne vil have mere kapacitet i dit elektriske kredsløb til alle dine moderne behov som eksempelvis opladning af el-bil eller lignende. En ny el-tavle vil nemlig have større kapacitet og dermed være i stand håndtere flere elektriske kredsløb og apparater.

  Energieffektivitet: Moderne el-tavler kan have funktioner, der hjælper med at reducere energiforbruget i din bolig. Det gælder bl.a. for muligheden for at installere tidsstyrede eller sensorstyrede kredsløb til belysning og opvarmning.

  Mere fleksibilitet: Nyere el-tavler er mere fleksible og kan derfor tilpasses efter dine specifikke behov. På den måde bliver det lettere at tilføje eller ændre kredsløb, når du eksempelvis renoverer dit hjem eller tilføjer nye apparater.

  En højere ejendomsværdi: Udskiftning af el-tavle til en ny kan også være med til at øge din ejendoms værdi og gøre den mere attraktiv for købere, da du på den måde kan bevise, at de elektriske installationer er opdateret og i god stand.

  Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på, hvad en udskiftning af el-tavle vil koste dig. Du skal selvfølgelig først og fremmest betale for selve el-tavlen, hvortil der kommer en ekstrapris for montering.

  Den specifikke pris vil afhænge af, hvilken el-tavle du vælger, samt hvilke krav du har til installationen. En større el-tavle med flere kredsløb er naturligvis dyrere end en mindre el-tavle med færre kredsløb, og derfor vil dine elektriske behov og din boligs størrelse være en af de største udslagsgivere i forhold til, hvad den endelige pris bliver.

  Der vil også være forskel på prisen for el-tavle montering afhængigt af, om du bare skal have monteret en ny el-tavle, om du også skal have taget den gamle ned, og om du skal have flyttet den nye el-tavle til et helt nyt sted i boligen.

  Hvis en udskiftning af el-tavle skal ske på samme sted, som den nuværende el-tavle sidder, vil installationen være forholdsvis simpel, men hvis el-tavlen skal flyttes til en ny placering, vil monteringen komme til at koste lidt mere.

  Hvis din nye el-tavle skal placeres på samme sted som den gamle, vil installationen som nævnt være forholdsvis simpel. Det hele starter selvfølgelig med at afbryde strømmen til din bolig, så ingen kommer til skade undervejs. Herefter fjerner vi den gamle el-tavle ved at afbryde alle kredsløb og ved at fjerne alle kabler fra den gamle tavle.

  Herefter klarer vi udskiftning af din el-tavle ved at installere de nødvendige sikringer i den nye tavle, mens vi også sørger for korrekt montering. Herfra skal vi bare have tilsluttet alle de elektriske kabler fra husets kredsløb til den nye el-tavle. Det indebærer bl.a. at forbinde hver fase, inden vi naturligvis tester det hele for at sikre, at din nye el-tavle fungerer fejlfrit.

  Få et godt tilbud i dag

  Kunne du tænke dig at høre mere om udskiftning af eltavle med hjælp fra os? Så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til at rådgive dig inden tilbudsgivning, hvis du har nogen spørgsmål. Hos JJ Montering er kunden altid i højsædet.

  Giv os et kald på telefon 40 63 31 37 eller send en mail til jannikmontering@gmail.com. Du kan også gøre brug af vores online kontaktformular her på siden. Så vender vi tilbage hurtigst muligt med et gratis og helt uforpligtende tilbud. Vi ser frem til at høre fra dig!